АПИ препоръчва да не се допуска  Предишното ръководство на МРРБ

...
АПИ препоръчва да не се допуска  Предишното ръководство на МРРБ
Коментари Харесай

Пътната поддръжка през зимата под риск?

АПИ предлага да не се позволява  Предишното управление на Министерство на регионалното развитие обаче разрешило прекосяването. Това бил и първият проблем пред новия министър Андрей Цеков. Това стана ясно от чуването му в отрасловата парламентарна комисия.

Най-удачният вид е те да минават от Мездра през Златна Панега.

От на следващия ден проходът Петрохан ще бъде затворен за транспортни средства над 12 тона , стана ясно от думите му. Гратисният интервал за влизане в действие на възбраната е тежкотоварният транспорт да се приспособява.

Относно министър Цеков е назначил одит на процедурите. В понеделник той би трябвало да получи одитните отчети. На база на резултатите ще се реши дали договорите от последните дни на служебното държавно управление ще бъдат продължени или прекъснати.
 След митинги от АПИ отново стопираха тировете през Петрохан
След митинги от АПИ отново стопираха тировете през Петрохан

Заповедта за въвеждането на краткотрайната организация

Министърът регистрира, че му предстоят тежки решения, защото  нова процедура ще отнеме 6 месеца . Това слага под риск поддръжката на пътната мрежа през зимата , както предизвести Андрей Цеков.

Стана ясно, че тече процедурата по оценка на плановете по Министърът на районното развиване посочи, че плануваните пари няма да стигнат за всички.

От Движение за права и свободи пък му пожелаха Министерство на регионалното развитие да стане повече министерство на районното развиване и по-малко министерство на асфалта . В отговор Цеков посочи, че самият бюджет на ведомството му бил по този начин построен, че по-голямата част от него да отива за пътно строителство.

Иначе Андрей Цеков регистрира, че обществено частното партньорство е път към изпреварващо развиване на инфраструктурата ни и Автомагистрала " Струма " е щяла да е подготвена преди 10 години. Дали ще се тръгне по този път обаче, съгласно строителния министър, зависи от политическата воля и смяната в законите.
 Пътищарите предизвестяват отново – може да останем без зимно поддържане
Пътищарите предизвестяват отново – може да останем без зимно поддържане

В петък от Камарата на пътните строители са изпратили писмо с искане за среща към районния министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР